Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellen har fått många nya vänner

Annons

Från Lindesbergspolisens sida avslutades ärendet vid Ellens sommarstuga i samband med att de redovisade för åklagaren vad de kommit fram till.

- Personerna medger att sakerna i Ellens stuga och på tomten är deras, och gör nu anspråk på alltihop, säger Åke Melin från Lindesbergspolisen.

Därför kan inte polisen, som de lovade, ta dit en container.

- Frågan kommer upp i rätten, och då ska Ellen få ett svar på vad som ska göras med grejerna, lovar Melin.

Huvudförhandlingen hålls den 12 september på stadshotellet i Lindes-berg. Ellen har blivit kallad som målsägande, bland annat för att berätta hur det såg ut i stugan innan personerna gjorde intrång. Själv har hon delade känslor inför rättegången och har krävt att få ett målsägandebiträde.

- På ett sätt blir det intressant att se de personer som har gjort det här mot mig. Men jag vet samtidigt hur arg jag kommer att bli om de ljuger mig rakt upp i ansiktet.

- Rädd är jag i alla fall inte. De kan inte skrämma mig.

Och Ellen har ett stort stöd, både hos brottsofferjouren och i Grängesberg.

- Den första tiden efter händelsen kom massor av människor och kramade om mig, och frågade hur jag mådde. Det har gett mig många nya vänner.

Trots att hon tycker att det negativa har fört någonting positivt med sig, kan hon inte vara riktigt glad.

- Det har gått alldeles för lång tid utan att någonting har hänt vid stugan. Det ser fortfarande ut nästan exakt som det gjorde efter att Örebropolisen varit där första gången.

Ellen anmälde inbrottet och stölderna till försäkringsbolaget den 30 augusti, men till dags dato har inte någon besökt henne.

- Det vore skönt att få det här ur världen, så att jag kan börja leva ett normalt liv igen.

I frågan om att sälja stugan har hon dock ändrat åsikt.

- Det finns nog inte en chans att sälja efter det här, så jag antar att jag får dras med stugan ett tag till. Vi får se - kanske vågar jag bo där någon gång nästa sommar.

STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons