Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellen, 86, skrapar i tv - och kan bli miljonär

Annons

Som om inte det räckte fyller hon 86 år dagen efter, något som gjorde de ansvariga på Svenska Spel lite fundersamma.

Kända tv-ansiktet och -rösten Tommy Wahlgren undrade om Ellen skulle klara av resan med flyg ner till Stockholm.

- Nog har jag flugit förr. Förresten är man ju så nära himlen då och hamnar jag där så lär jag väl känna vissa där sedan tidigare, säger Ellen storskrattande.

Hon berättar att hon rest med flyg till England. Då passade hon på att gå och titta på en fotbollsmatch med Arsenal då övriga i gruppen gick på loppmarknad.

Ellen har många strängar på sin lyra: Hon sjunger och spelar, väver mattor och bor i sin fäbodstuga i Mångberg merdelen av året.

Hur som helst, hon brukar köpa någon lott då och då tillsammans med sina barn också. Under julhelgen köpte en av döttrarna, Birgit, ett par Trisslotter i affären i Gesunda. De åkte till Mångberg och där fick Ellen sin lott, skrapade den och fann att hon vunnit 50 kronor.

- Jag blev glad för det, men så tittade Birgit på lotten och vi förstod att jag vunnit minst 50 000 kronor.

Och så bar det av för Ellen med flyg till Stockholm, i sällskap med sonen Rasmus. Svenska Spel betalar resa, hämtning med limousine och hotellvistelse.

- Jag får ju känna mig som en drottning, konstaterar Ellen.

Tidigt på torsdagsmorgonen sitter så Ellen i tv-studion för att - med svenska folket som åsyna vittne - kanske skrapa sig till en miljonvinst.

Nervöst, kan tänka?

- Nej, då. Nog står jag med båda fötterna på jorden.

En del av vinsten lär tillfalla barn och barnbarn, men hon har också en del planer för sitt älskade fäbodställe i Mångberg.

- Jag skulle kanske bygga om lite där, få in en dusch till exempel.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons