Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitidrotten och sjukvården

Annons

Nästan dagligen kan allmänheten läsa om skadade elitidrottsmän. Många i eliten drabbas av svåra skador, som kräver sjukhusvård och lång sjukskrivningstid och i flera fall blir arbetsoförmågan livslång.

Elitidrottare är numera anställda av klubbarna och omfattas av sjukförsäkringen, pensionssystemet och arbetsskadeförsäkringen.

Det är val nästa år och väljarna är säkert intresserade av att få veta vad idrotten kostar landstingen och den allmänna försäkringen.

Enligt min mening är idrottsskadorna självförvållade och orsakas av jakten på resultat och bonuspengar. Jag anser att idrottsskadorna i sin helhet ska betalas av idrotten och dess utövare och inte av skattemedel. Kan landstingen och försäkringskassan redovisa den totala kostnaden för idrotten i god tid före nästa val?

Jag motser med intresse en sådan redovisning.

I papperskvarnen

i Malung

Efter många skrivelser till Malungs kommun och barn- och utbildningsnämnden angående våra barns skolskjutsar, så har det fortfarande bara bollats omkring med ärendet. Vad jag vet så ligger det just nu hos en sorts grupp för översyn av trafikfrågor i kommunen.

Jag undrar vart det ska skickas efter det. Det har till och med skickats till vår samverkansgrupp på skolan så att vi ska diskutera det (som om vi inte redan har gjort det!) Ja, och vad kan vi göra mer än att åter skicka det till kommunen som kan skicka det till...? Jag säger bara det att jag är inte särskilt stolt över "Årets kommun".

När händer det något med det här problemet?

Vågar ni inte fundera om?

Det är alldeles uppenbart att det sparas så länge det bara går på bekostnad av våra barns säkerhet.

BENGT PERSSON

Mer läsning

Annons