Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitidrottaren överklagar fängelsedom

Annons

Falu tingsrätt dömde 30-åringen som skyldig till de 15 fall av allvarliga brott som han åtalats för. Han ska även betala 85 000 kronor i skadestånd till kvinnan i Falun.

"Mäns våld mot närstående kvinnor utgör ett allvarligt samhällsproblem", skriver tingsrätten som en förklaring till straffets längd.

Mannen som knarkat de senaste tolv åren berättade under rättegången att han regelbundet rökt hasch och även använt andra droger.

Men tingsrätten kom fram till att det inte räcker med behandling för narkotikamissbruket. Därför döm- des 30-åringen till fängelse i två år. "Han har visat en anmärkningsvärd kyla", skriver Falu tingsrätt i domen.

Sambon berättade vid rättegången om hur bra allt var i början av förhållandet. Men också om hur det vände till fysiskt våld och dödshot när motgångarna kom.

Sedan mannen skadat sig allvarligt vid en olycka inom sin idrottsgren och drabbats av stora ekonomiska förluster efter stora evenemang där han var medarrangör började han uppträda aggressivt mot sambon.

Det var oftast när kvinnan pratade om att göra slut som han misshandlade henne med slag och sparkar. Vid flera tillfällen hotade han henne till livet.

Nu hoppas den 30-årige mannen att hovrätten ska ändra domen. Han skriver att den misshandel han erkänt varit betydligt mildare än vad kvinnan och åklagaren påstår.

Därför vill mannen att domen ändras till vård och i andra hand till ett mildare fängelsestraff.

ÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons