Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elisabeth ser framåt

Annons

Samtidigt som Elisabeth Nordström fyller 85 år fyller hennes son och sondotter 85 år tillsammans.

-Per-Erik fyller 56 och Sara 29, så vi tänkte ha kaffekalas tillsammans på Stenbackens gård den 13 juli, säger hon.

I nästa andetag erkänner hon att hon egentligen inte hade tänkt att fira sin födelsedag och i vanliga fall går gratulationerna till Stockholm där sonen och barnbarnet bor med e-post, telefon eller vykort. Men ett sådant här sammanträffande ska firas mer ordentligt.

Elisabeth är en pigg 85-åring som håller sig informerad om vad som händer och sker. Hon använder gärna ny teknik och tycker att det är väldigt roligt att jobba med datorn, när den inte krånglar vill säga. I bokhyllan ligger en trave cd-skivor.

Hon tycker mycket om att lyssna på musik och tycker om det mesta.

- Bara man kan dansa till så går det bra.

Hon är öppen för allt och tycker om nya impulser och funderar som bäst på att börja läsa dikter. Men först blir det nog en bok av Peter Englund. Den är tjock och stilen är liten.

- Den ska jag tröska mig igenom, säger hon glatt.

Hennes vanliga pigga framfart har stoppats av en höftoperation, men hon brukar se till att ta en promenad varje dag och teater spelar hon fortfarande, något som hon har gjort sedan hon var 67 år.

Nästa scenframträdande är i början av augusti då det blir dramatiserade visningar av Stora Hyttnäs. Om man har vägarna förbi Stenbackens gård, Österå och vill fira Elisabeth står stora pannan på den 13 juli och det går bra att komma efter klockan 12.

Men vad hade hon tänkt att göra efter födelsedagen då? Hon ska spela teater, kanske läsa dikter, hålla kontakten med barn och barnbarn med e-post eller läsa den tjocka boken av Peter Englund.

Elisabet Nordström tycker att det är viktigare att se framåt än bakåt.

ÅSA SUNDSTRÖM

Mer läsning

Annons