Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elisabeth firade dubbelt

Annons

Centerns starka kvinna i Vansbro, Elisabeth Lindén-Brandt, hade dubbel anledning att fira under måndagen. Dels blev hennes parti de stora vinnarna i fullmäktigevalet i Vansbro och själv passade hon på att fylla 60 år.

-Det känns verkligen bra just nu, säger Elisabeth.

Sammanräkningen av fullmäktigerösterna i Vansbro visar att centern är de stora vinnarna. Partiet fick hela 24 procent av rösterna, vilket är en ökning med 5,4 procent.

- Det här visar att folk har förtroende för vår politik och jag tror att frågan om att alla kommundelarna ska ha en fullgod service har varit en bidragande orsak till framgången. Att vi arbetat hårt för att Vansbro ska få tillbaka jourläkarna under nätterna har nog också bidragit, säger Elisabeth.

Hon tror även att de satsningar som gjordes under den tid hon själv satt vid rodret som kommunalråd har haft stor betydelse

- Vi byggde äldreboende i Äppelbo, rustade skolan och byggde sporthall i Nås och såg till att kommunen tog över Snöå bruk.

Moderaterna är de stora förlorarna och går bakåt med fem procent. Partiet tappar därmed två av sina fyra mandat i fullmäktige. Även vänstern och kristdemokraterna tappar varsitt mandat och får av allt att döma fem respektive fyra platser i fullmäktige.

- Först var det naturligtvis en stor besvikelse. Det fanns en optimism och vi trodde nog att vi skulle kunna gå framåt. Vi kan ändå konstatera att vi gjort det bästa kommunalvalet i länet, säger kristdemokraternas Torsten Larsson.

Socialdemokraterna ökar med 2,6 procent och folkpartiet med 2,5 vilket ger partierna ytterligare ett mandat var i fullmäktige. Miljöpartiet backar med 0,7 procent men behåller sin plats i fullmäktige. Av de 37 mandaten i fullmäktige får socialdemokraterna 14, centern 9, vänstern 5, kristdemokraterna 4, folkpartiet 2, moderaterna 2 och miljöpartiet ett mandat. Eventuellt kan någon justering få göras sedan post- och utlandsrösterna räknats. Klart är ändå att Gunnar Magnusson lär få fortsatt förtroende som kommunalråd under de kommande fyra åren.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons