Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elina och Noah testade fiskelyckan på Forsdagen

Annons

Årets omgång av Västerdalsveckan har överlag varit en riktig höjdare. På lördagen hölls Forsdagen och även där kunde arrangörerna konstatera ett lyckat evenemang.

- Det här var den bästa Forsdagen på flera år. Vi hade fler knallar med större utbud och det var mycket besökare också, säger arrangörsledets Ingegerd Roos.

Bland skaran av ortsbor och hemvändare såg Forsdagen också några långväga gäster. Sara Sandström, som befinner sig i bygden med anledning av en bekants bröllop i Tyngsjö, hade tagit med sig minstingarna Elina och Noah till jippona i Forsgläntan.

Har ni haft en trevlig dag i Malungsfors?

- Ja, men vi är inte klara än, informerar Elina Sandström, 6.

När hon ger intervjun återstår flera timmar av Forsdagen. Men det stod redan klart att varken hon eller lillebror Noah, 4, skulle gå tomhänta hem. De testade nämligen fiskdammen. Ett av notvarpen gav en anteckningsbok, två sudd och en liten nallebjörn. Det andra resulterade i kritor, sudd och en porslinskatt.

För mamma Sara utgör minimarknaden i Forsgläntan ett mycket barnvänligt alternativ.

- Absolut. Det här är en mysig och gemytlig tillställning, bedömer Sara Sandström.

Hon och alla de övriga besökarna hade också hyfsad tur med vädret. Regn kom, men först på eftermiddagen, just när sista numren i Ryanlotteriet drogs. Då återstod bara en programpunkt som i gengäld fick åtskillig fukt över sig. Men då det rörde sig om det korkade ankrejset var det överkomligt. Såväl kork som ankor är tämligen okänsliga för väta.

Vinstnumret i det loppet hade för övrigt Britta Stengårds.

I yxkastningen segrade Gudmunds Anders Eriksson och bollkastningen vanns av Jonny Fors och Erik Lindberg. I tipspromenaden för barn återfanns Olle Flygar överst i resultatlistan medan vuxenavdelningen toppades av Gerd Ryen och Mary Brorsson.

Finaste priset återfanns dock i Nornans lotteri. En sprillans ny bil stod på spel och den lycklige vinnaren där hade nummer 70.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons