Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elina och Elin siktade gröngöling

Annons

Elina Alatalo och Elin Myllykoski, båda snart tio år, berättar att de siktat en gröngöling på bakgården hemma i Tupphålet, Gagnef.

Men det handlar inte om att någon av gröngölingsscouterna Knatte, Fnatte eller Tjatte har förirrat sig till Gagnef, utan om en riktig fågel, en hackspett.

- Den letade nog efter mat åt sina ungar, berättar Elina, som också säger att hon inte är någon fågelexpert.

- Men pappa är duktig på fåglar, berättar hon.

Ada har bjudit

gamla på fest

u Gagnefs församlings Ada Andersson-fond har under våren och försommaren genomfört en rad arrangemang. Vid flera institutioner har fonden bjudit på kaffe och underhållning och bussresor har gjorts till Björbo och Strängnäs.

Fonden har också, i samarbete med hemtjänsten och väntjänsten inbjudit till en vårfest i församlingshemmet, där Mockfjärdspojkarna sjöng under ledning av Sten Sundberg. Även Anneli Kjellersson och Anna-Karin Lisell underhöll.

Ängsholsröjet

vill slå rekord

u Arrangörerna av det femte Ängsholsröjet siktar på deltagarrekord. I festen, som firas den 24 juli, deltog förra sommaren 430 personer, som då var rekord.

- Vi blir fler och fler för varje år som går. Första året, år 2000, var vi 230 personer, berättar Lasse Eriksson, en av arrangörerna, som nu börjat ta emot anmälningar till festen på folkparken.

Han säger att festen till en början var avsedd för dem som bor eller har bott i Gagnef och ville träffa gamla kompisar.

- Men de senaste åren har ryktet om festen spridit sig och nu får vi deltagare även från Leksand, Insjön, Borlänge, Falun och Säter, berättar han.

Deadline för dem som vill vara med går den sista juni.

För musiken står i år coverbandet Pappas pojkar från Leksand.

Mer läsning

Annons