Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin - årets kranskulla

Annons

Elin Lundberg, 10, är kranskulla i det Lilla Skinnarloppet i Malung på lördagen.

Lilla Skinnarloppet arrangeras för 21:a året och det kommer mellan tre och fyra hundra deltagare som tävlar i 16 klasser.

- Vi har fantastiskt fina skidspår vid sportfältet och det kommer att bli mycket fina tävlingar är jag helt övertygad om, säger tävlingsledaren Sten-Inge Eriksson.

Många kanske tror att det skulle vara dåligt med snö efter den senaste tidens värme, men så är inte fallet. Tävlingen kommer att avgöras i fri stil med gemensam start.

- Vi varvar fri stil och klassiskt vartannat år i Lilla Skinnarloppet, säger Sten-Inge Eriksson.

Som mest har Lilla Skinnarloppet haft cirka fem hundra deltagare, men det var för flera år sedan då Malungs IF skidor hade ett nära samarbete med flera norska skidföreningar.

- Då hade vi upp mot 150 deltagare från Norge under några år. Nu är det färre men det kommer en hel del norska unga skidlöften också nu, säger tävlingsbasen Sten-Inge Eriksson.

Årets kranskulla Elin Lundberg går i tredje klass i Kyrkskolan i Malung och håller på med en hel del idrott. Hon åker skidor både på längden och utför och på sommaren spelar hon flickfotboll i Malungs IF.

- Det ska bli kul och spännande att vara kranskulla, men det känns litet "pirrigt", säger Elin Lundberg när vi träffar henne vid skidstadion i Malung.

När det gäller juniorklasserna har arrangörerna vissa förhoppningar om att få en och annan junior som åker Svenska Skidspelen på fredag i Falun.

Räkna med att det blir en stor skiddag vid skidstadion i Malung på lördagen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons