Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elgemyr vill riva upp planerna på ett kårhus

Annons

Trots att fullmäktige redan i juni förra året beslutade att gamla stadshotellet ska bli kårhus har folk ännu inte förlikat sig med tanken. Många personer Ulf Elgemyr har haft kontakt med är upprörda.

- Ja i allra högsta grad. Människor kan inte förstå hur vi kan flytta ut socialtjänstemännen ur väl fungerande lokaler och ge dem till studenterna, särskilt som det kostar så mycket att bygga om, säger han.

Enligt beräkningar som fastighetskontoret gjort handlar det om cirka tio miljoner kronor. Det ökar de hyreskostnader som kommunen har för kårhuset i dag högst väsentligt. Därtill kommer ombyggnadskostnader och hyra för de lokaler dit socialtjänsten ska flytta.

Hur mycket det kan röra sig om vet man ännu inte då man inte vet vilka lokaler det kan handla om.

Fastighetskontoret tittar på ett antal och däribland gamla tingshuset.

Ulf Elgemyr anser att man ska sluta leta lokaler och låta allt vara som det är både för socialtjänstens del och för kommunens skrala ekonomi.

- Så illa kan det inte vara för studenterna i det kårhus de har. Jag anser att det är överdrivet att det skulle vara så viktigt för dem och deras studier att få flytta in i gamla stadshotellet. Studenterna finns bara här en del av året medan socialtjänsten gör det hela tiden, säger han.

Han begär därför i en motion att fullmäktige river upp beslutet om gamla stadshotellet.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons