Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elgemyr upprörd över att Harrung stödjer villabebyggelse

Annons

Nu går Ulf Elgemyr, fap, till attack mot kommunalrådet Bjarne Harrung.

- Det är mycket förvånande att Bjarne Harrung på det här viset kan applådera Vasallens önskemål om att erbjuda tomter vid Gammelvägen för villabebyggelse, säger Ulf Elgemyr.

Det var i onsdagens FK som Ulf Gustafsson, fastighetschef för Vasallen på Dalregementet, berättade om tankarna att erbjuda tomtmark vid Gammelvägen, mitt emot gamla spisbrödsfabriken, till villabebyggelse. Det skulle handla om cirka 15 villatomter.

Faluns kommunalråd, Bjarne Harrung applåderade dessa tankegångar.

Detta har nu fått falupolitikern Ulf Elgemyr att reagera:

- Jag tycker att Bjarne Harrung ska hålla inne med sin applåder tills vi diskuterat saken ordentligt. Vi har nu antagit att program som bland annat innebär att man koncentrerar bostadsbyggandet mot Borlänge. Detta har ju också moderaterna genom Bo Jönsson skrivit under på, säger Ulf Elgemyr, som dessutom ger fastighetsbolaget Vasallen en känga:

- Vasallen ska inte bestämma utbyggnaden i Falun. Det ska Falu kommun göra. Det är kommunen som har monopol på detaljplanen.

Ulf Elgemyr betonar att han inte är kritisk till att utveckla verksamheten på u

uregementsområdet. Där ser han gärna verksamheter som företagande, golfbana och fotbollsplaner. Det är planerna på bostadshus som gör honom upprörd.

- Här har vi diskuterat planer på att hitta attraktiva villatomter i Falun vid exempelvis sjöar, så kommer dessa tankar. Det kan inte vara attraktivt att bygga i det området, med bland annat ett övningsområde i närheten.

Men vad säger du till dem som faktiskt kontaktat Vasallen med önskemål om bostäder?

- Då får de vända sig till kommunen för att se om det finns andra lösningar. Kom i håg att Falun inte bara består av regementsområdet. Nu efterlyser jag en bred bostadspolitisk debatt där vi kan diskutera bostadssituationen i Falun och nu börjar det blir bråttom, säger Ulf Elgemyr.

Bjarne Harrung kommenterar detta såhär:

- Jag anser fortfarande tanken på villatomter vid Gammelvägen är bra. Här handlar det om valfrihet. Vi måste se till så att de som flyttar till Falun kan välja om de vill bo vid Gammelvägen, Galgberget eller någon annanstans.

- Sedan ska vi naturligtvis ta upp Vasallen önskemål i kommunen, precis som alla andra ärenden.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons