Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevmusikal ska leda till Tyskland

Annons

En musikalisk upplevelse bjöds Särnaborna på när eleverna i årskurs 7-9 bjöd på teatermusikalen Poor little superstar". De som missade föreställningen är bara att beklaga, men förhoppningsvis blir det en repris.

Eleverna från Buskoviusskolan i Särna har själva, på initiativ från elevrådet, skrivit musikalen som de jobbat med sedan förra påsken. Syftet var att samla in pengar till Tysklandsutbytet som den här gången, som så många andra år, genomförs gemensamt av klasserna nio från Särna och Idre.

Musikalen handlar om några tjejer med helt olika bakgrunder som genom en audition bildar ett popband. Deras färd från det vanliga tonårslivet till det glamourösa kändislivet blir både positivt och negativt för tjejerna och personerna i deras omgivning.

Utöver de fyra tjejerna i bandet deltog ytterligare ett tiotal personer i musikalen däribland det så kallade "Bandet" som kompade tjejerna under hela kvällen. Det bestod av Marcus Nesset, Simon Spånberg och Oskar Bodemyr.

Eftersom pengarna som ensemblen fick in under kvällen går till Tysklandutbytet, så jobbade alla som hjälpt till gratis och några av de som gjort musikalen möjlig att genomföra var Gun Spånberg, Olav Nesset och Peter Bodemyr.

- Det har varit väldigt roligt att göra musikalen men samtidigt jobbigt eftersom det tagit så mycket av vår fritid, säger några av de tjejer som deltagit .

Som en liten extra krydda bjöd Sven Larsson, som också hade en liten roll i musikalen, på sin egen version av "Rosen".

120 personer njöt av underhållningen som de bjöds på av de musikaliska ungdomarna.

MALIN ARNESSON

Mer läsning

Annons