Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eleverna fick årets miljöpris

Annons

Eleverna vid Halvarsgårdarnas skola får årets miljöpris av kommunen.

- Detta är det roligaste miljöpris jag någonsin delat ut, menade miljönämndens ordförande Göran Tägtström när han överräckte en check på 10 000 kronor till eleverna.

Halvarsgårdarnas skola var den första av Borlänges skolor som uppfyllde skolverkets kriterier för att få kalla sig miljöskola. Miljöfrågor finns på ett tydligt och konkret sätt med i undervisningen på ett såväl praktiskt som teoretiskt sätt.

- Här på skolan arrangerar man miljödagar, man har tagit fram ett särskilt handlingsprogram för miljöarbetet och man arbetar väldigt aktivt med sin skolgård som tveklöst är kommunens bästa, sade Göran Tägtström när han på torsdagen överräckte prischecken på 10 000 kronor till eleverna.

En viktig förklaring till varför Halvarsgårdarnas skola fått miljöpriset 2003 är också det speciella våtmarksprojekt elever, personal och föräldrar arbetar med.

I det vill man dämma upp en bäck bakom skolan och där skapa ett eget våtmarksområde med allt från näckrosdammar och annan vattenväxtlighet till ett myllrande djurliv med grodor, fiskar och fåglar.

- Det är ett projekt som ligger perfekt i tiden. Borlänge kommun har faktiskt fått pengar av staten just för att utveckla våtmarkerna. Det visar ännu en gång att Halvarsgårdarnas skola är mycket värdiga pristagare, avslutade Göran Tägtström.

Mer läsning

Annons