Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever utan försäkring på fritiden

Annons

Bildningsförvaltningen räknar med att spara 160 000 kronor. Förvaltningschef Lars Nyberg uppmanar föräldrar att skaffa en tilläggsförsäkring och gärna kontrollera att den gäller för både olyckor och sjukdom.

Trettio nya förskoleplatser i Siljansnäs

SILJANSNÄS. Siljansnäs skola kommer att byggas ut så att det blir plats för 30 nya förskoleplatser. Hälften av platserna går till barn som i dag är hos dagbarnvårdare inne i Leksand.

Bygget beräknas vara klart under 2004. Det finns också planer på att bygga en avdelning i Insjön med 20 platser.

Vårdpersonalen

blir allt friskare

LEKSAND. Antalet korttidssjukskrivna inom vården i Leksand har minskat jämfört med förra året. Det bryter mot trenden de senaste fem åren där antalet sjukdagar bara ökat.

Socialförvaltningen har på socialnämndens uppdrag jämfört sjukfrånvaroläget hos vårdpersonalen under första halvåret i år jämfört med samma period förra året. Kostnaden i år var 300 000 kronor mindre.

Undersökningen omfattar inte de långtidsjukskrivna.

Upptäckte biltjuv

LEKSAND. En person försökte bryta sig in i en bil på kajen på onsdagen. Ägaren gick ut på balkongen 30 meter i från där bilen stod parkerad. Det lyste i bilen och en bakdörr var öppen. Ägaren ropade och då sprang en person i 15-18-årsåldern därifrån. Den lilla sidorutan på vänster bakdörr var krossad men ingenting tillgreps.

Skadegörelse på bil

LEKSAND. En bil på Stationsgatan har utsatts för skadegörelse någon gång mellan onsdag kväll och torsdag morgon. En mindre ruta på förardörren var krossad.

Ugn vållade larm

INSJÖN. Räddningstjänsten ryckte vid 11-tiden på onsdagen ut till Solhems servicehus.

Brandlarmsindikeringen visade sig vara rökutveckling i samband med att en ugnslucka öppnades.

Mer läsning

Annons