Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever ställer ut skinn

Annons

- Det är en fin utställning och vi visade delar av den i samband med Skinnarspelet under midsommarveckan och nu kommer alla besökare som kommer till Malung att få chansen att se processen runt skinnhanteringen, säger Skinnskolans marknadsförare, Karin Elfström.

På utställningen kan man också se olika färgsättningar av skinn och vilka trender som råder. I skinnutställningen visas exempel på skinn som används. Här presenteras skinn från get, älg, svin, lamm, får, nöt, struts, ren och fisk.

- Något som gjort Malung populärt är älgskinn. I dag görs fina plagg just i älgskinn och det har blivit både unikt för Malung och populärt bland folk som använder skinnplagg, berättar Karin Elfström.

Under Dansbandsveckan i Malung kommer eleverna vid Skinnskolan i Malung att sälja plagg som de tillverkat, för att med intjänade pengar göra en studieresa till Bologna i Italien.

I dag är går elva elever på skolan. De har en termin kvar att studera och lära sig skinnaryrket.

Eftersom man märkt ett stort intresse för sömnad av skinnplagg, kommer man eventuellt ordna veckoslutskurser under två helger i augusti. Där får kursdeltagarna möjlighet att sy egna plagg i skinn. Arrangör är Riksskinnskolan i Malung och man kan ta emot cirka åtta elever till varje kurs.

- Vi tror mycket på det här evenemanget och räknar med att det inte ska bli några svårigheter att fylla platserna till de här kurserna, säger Karin Elfström.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons