Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever protesterar

Annons

Om ett par veckor tas frågan upp i bildningsnämnden. Det handlar om besparingar, på runt 180 000 kronor. Swedhs menade att det sparas på det mesta vid det här laget. Nu är det kostenhetens tur. En lättlunch i veckan med fil eller gröt eller liknande och en halvering av salladsbuffén kan få ekonomin på fötter. Ett förslag som ska testas. Samtidigt höll han med om att gränsen för besparingar snart är nådd. Nästa steg är personalnedskärningar.

Elevrådsrepresentanterna ifrågasatte starkt besparingsförslaget.

- De flesta vänder sig mot lättlunch, sade gymnasiets elevrådsordförande Jonna Bodin Hansen.

"Eleverna behöver ett rejält mål mat om dagen. En lättlunch blir ingen mätt på. Hur ska eleverna sedan orka jobba en hel dag? För många elever är skollunchen det enda riktiga målet mat om dagen. En halvering av salladsbuffén ger också negativa effekter." Allt hämtat från skrivelsen som också överlämnades till Swedhs.

För många elever som ibland inte tycker om skolmaten blir salladsbuffén räddningen. Halveras salladen väljer de kanske snask och annan småmat som inte uppfyller näringsbehovet.

Eleverna bildar enad front. Finns det inget bättre sätt för skolan att spara?

- Vi hoppas verkligen att förslaget aldrig blir verklighet. Om så sker har Leksands kommun begått ett stort misstag, Så avslutar Jonna Bodin Hansen, Sammilsdalsskolans elevrådsordförande Emma Hagman och gymnasiets skolsköterska Christina Klingberg sin skrivelse till bildningsnämnden.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons