Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever ordnar rockfest

Annons

Estetklassen på Stiernhööksgymnasiet arbetar med arbetsmiljö och säkerhet. Lektionen handlar om buller och ljudtrycksnivå, kunskaper eleverna ska använda när de arrangerar musikfesten i Masens aula på Stiernhööksgymnasiet den 10 december.

Band som Svenska Akademien, Miss The Point och Unheard kommer till Rättvik.

Att arrangera konserter kan vara något eleverna kan komma att göra i framtiden. Det kan till och med bli ett jobb.

För att lära sig allt en arrangör måste tänka på i samband med rockkonserter ska också eleverna på Stiernhööksgymnasiet ordna försäkringar, kunna första hjälpen, de ska kunna ordningsregler och hur vakter jobbar, hur kontakter med fackliga representanter ska fungera, de får lära sig skriva kontrakt och de ska också ställa i ordning konsertlokalen, ordna kafé, biljettförsäljning och marknadsföra musikfesten.

- Arrangemanget ska vara bra och roligt i en säker miljö. Det gäller att vi tänker kreativt och planerar allt mycket noga, säger My Gustafsson, Anna Kers och de andra i klassen.

Musikfesten är öppen för alla och minst 300 personer måste komma för att arrangemanget ska gå runt ekonomiskt.

- Det är inget skolarrangemang, utan en öppen rockfestival. Vi kommer att bygga om Masens aula här på skolan och anpassa den för ändamålet.

Det blir gycklare och en discjockey spelar mellan de olika banden. Eleverna försöker också få representanter för Artister mot tinnitus att medverka under festen. Ljudstyrkan ska hållas inom godkänd nivå och öronproppar ska delas ut.

Bandens olika krav måste eleverna också uppfylla som arrangörer.

Ett intensivt arbete pågår inför den 10 december.

Mer läsning

Annons