Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever nobbade EMU-debatt

Annons

- Vi hade aldrig lovat att eleverna skulle komma. De lärare som så önskade fick ta med sig sina elever, säger Lennart Tuvesson, lärare i samhällskunskap och ansvarig för EMU-aktiviteterna vid Högbergsskolan.

Redan har fem större EMU-aktiviteter genomförts i Högbergsskolans aula. Tuvesson gissar att eleverna helt enkelt inte orkade med sammankomsten på Gammelgården. En orsak kan vara att arrangörerna inte lyckats engagera något riktigt känt namn till debatten.

- Man kan säga att det blev en riktig flopp, säger Ulf Bäcker som var en av debattörerna och representerade Handelsfacket som argumenterar för ett nej i omröstningen.

Meningen var att det under dagen skulle bjudas på fyra parallella ja- och nej-föreläsningar. Ett par föreläsningar genomfördes på förmiddagen. Bland annat hade Ulf Bäcker runt 20 personer på en föreläsning.

- Men eftersom det inte kom några elever så slog vi igen och åkte därifrån på eftermiddagen, förklarar han.

Arrangörer var NBV Dalarna (nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet), Nej till EMU i Dalarna och Stiftelsen Sverige i Europa.

För Ulf Bäcker kom det som en överraskning att eleverna svek denna "minifestival om EMU" dit även allmänheten bjudits in i annonser.

- Vid motsvarande debatt i Avesta i går (tisdag) kom det 600 elever, säger han.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons