Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever lärde om Krav

Annons

I går och i dag har Parkskolan miljödagar.

- På förmiddagen fick vi surfa på internet och ta reda på saker om Krav, berättade Maria Bjälemar om gårdagens bravader.

På eftermiddagen åkte gruppen som valt att jobba med Krav-märkning till Grangärde och Tillmans bärodlingar. Eleverna besökte bigården med 25 miljoner bin, smakade på honung och ställde Tomas Tillman mot väggen med frågor om kravodling.

Eleverna fick veta att en Krav-märkning innebär många saker för producenten. Bland annat måste etiketterna vara godkända.

- Vi har lärt oss att man inte får sätta till några kemikalier och att det är bra för naturen, säger Julianna Heij.

Både hon och hennes kompisar Maria Bjälemar och Linda-Marie Wallberg har bestämt sig för att i större utsträckning köpa miljövänliga varor.

Läraren Claes Fürtig stöttade sina elever på besöket och i dag ska han hjälpa dem att sammanfatta gårdagen.

- Vi ska sätta upp plakat och så, så att de andra på skolan får se vad vi har gjort, förklarar eleven Julianna Heij.

För det var nämligen inte bara Claes Fürtigs grupp som var på utflykt. Alla elever på Parkskolan ägnade gårdagen åt olika miljöaktiviter.

En grupp besökte Björnhyttans avfallsanläggning, en tog vattenprover i Pajsovattensystemet, en dokumenterade hur skärningen förändrat sig och en grupp undersökte butikernas miljömärkning. Dessutom befann sig ett gäng på skolan och knuttimrade en stuga som senare ska forslas till Södra Hörken.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons