Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever lärde av elever i backen

Annons

Det är årskurserna 2 och 3 från Vuc som tagit hand om grupperna från kommunens låg- och mellanstadieskolor.

- Det är jättebra att kunna kombinera friluftsdagarna för våra elever med gymnasieutbildningen, säger en av lärarna från Kvarnåkers skola som fanns på plats under onsdagen.

Ett 50-tal elever från förskolan till årskurs 6 i Kvarnåker såg ut att trivas i solskenet tillsammans med sina lärare och medföljande föräldrar. För lågstadieeleverna stod skidskola på programmet medan övriga roade sig med allt från pulkaåkning till grillkorvsfrossa i slogboden vid foten av backen.

- Våra elever har fått ta hand om allt från inbjudan till att ordna med lämpliga aktiviteter för de olika årskurserna, berättar Helena Pollack som är lärare vid barn- och fritidsprogrammet.

Trots de senaste veckornas något märkliga vinterväder så var backen i ett förvånansvärt fint skick. Anläggningen håller extraöppet de här dagarna men då får skolorna själva ställa upp med personal som kan hjälpa barnen i skidliften. På måndag hålls den sista av de fem utbildningsdagarna och då ska samtliga kommunens lågstadieelever fått grundläggande kunskaper i utförsåkningens ädla konst.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons