Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever gjorde succé med musikal

Annons

Eleverna i femte klass på Blomsterbäcksskolan i Malung gav häromdagen ett par föreställningar i Grönlands Ordenhus. Det var en musikal som de arbetat med sedan i september förra året.

Lärarinnan Gunilla Kapla har hållit i det hela och samtliga 25 elever har medverkat i musikalen som heter Lånta fjädrar. Några av eleverna har speciella roller medan de övriga finns med i kören. Under musikalen framförs sex låtar.

- Det har varit mycket stimulerande att arbeta med det här och vi har hela tiden haft ett mål som skulle leda fram till en föreställning och det här arbetet ger både samhörighetskänsla och självförtroende, säger Gunilla Kapla.

Under en dag gavs två föreställningar. Eleverna inledde med att ge en föreställning för övriga elever vid Blomsterbäcksskolan och på kvällen var det föräldrar och andra anhöriga som hade bjudits in. Det kom drygt hundra personer per föreställning och det blev en riktig succé.

En liten entréavgift togs upp vid kvällsföreställningen. Pengarna ska användas till en bussresa till vänorten Voss i Norge. Tidigare har den här klassen gett ut en cd-skiva, också det för att kunna göra resan till norska Voss.

Historien som framfördes handlar om Valter, en grabb som vill vara häftigare än han är.

När det gäller musiken och ljudet har man fått hjälp av musikskolan med en ljudanläggning och till dansen har man fått hjälp av Tove Öjes Dahlberg som bor i Malung men som studerar tredje året vid estetiska programmet på gymnasiet i Vansbro.

Under föreställningen hade man också ordnat med en meny. För barnen var det pizza eller soppa med läsk och för de vuxna soppa med bröd och citronvatten. Efteråt serverades kaffe eller te med semla.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons