Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever fick ny syn på handikappade

Annons

Blomsterbäcksskolan i centrala Malung hade under ett par förmiddagar förra veckan en annorlunda undervisning. Då gästades man av olika personer som berättade om handikapp och sjukdomar. Sammanlagt var det ett 180-tal elever från förskolan till och med femte klass som fick vara med på den mycket intressanta undervisningen.

Man hade delat upp informationerna i olika "stationer" där skoleleverna under ett par dagar fick lära om bland annat handikapp man kan råka ut för och om olika sjukdomar. Det var märkbart intresserade elever och informationen gick verkligen "hem" bland eleverna.

Mona-Lisa Grönlund berättade om att även barn kan drabbas av tinitus och man kan få hörselskador om man befinner sig i miljöer där det är ljud som man inte tål.

Iris Malmén berättade om hur det är att vara synskadad och hon hade också som ledsagare en norskfödd hund, Bodo, som är en mycket stor hjälp då hon är ute och går i Malung. Det var märkbart intresserade elever som fick höra Iris Malmén berätta och hon visade också hur det fungerade att ha en hund som ledsagare.

Många äldre drabbas av demens och om detta berättade Ingrid Lennartsson genom att läsa en saga om farfar och farmor.

Gerd Andersson berättade om amputation. Skolsköterskorna Britt-Marie Stafås och Anna-Karin Mabergs berättade om sjukdomar som astma, allergi och diabetes som också många unga kan drabbas av.

Det var det kommunala handikapprådet i Malung som stod bakom informationsdagarna och Lillemor Danielsson berättar att det blev mycket lyckat då eleverna som fick ta del av informationen var mycket intresserade.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons