Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever fick fil till lunch

Annons

- Jag blir inte mätt!

- Det här är mat man äter till frukost eller på kvällen - inte till lunch eller middag.

- Jag tycker att det är gott!

- Ska vi äta filmjölk borde det finnas yoghurt och fler flingor att välja på.

Åsikterna var många när det serverades lunch på Sjugare skola i går. Några av eleverna hade till och med tillverkat skyltar med texterna "Vi vill ha riktig mat till lunch!" och "Vi vill inte ha fil till lunch!" Men alla åt då magen var tom och det var det enda som serverades.

Anita Knutsson är elevassistent på Sjugare skola och har även egna barn i skolan.

- Hur ska eleverna orka sitta stilla och lära sig något på eftermiddagen? Att låta barnen få filmjölk på en onsdag är dessutom helt galet. Det är den längsta skoldagen i veckan. Barnen går från tjugo över åtta på morgonen till tjugo i tre på eftermiddagen.

Enligt Anita Knutsson har det varit mycket hysch-hysch kring den här fillunchen.

- Det var först förra veckan som vi fick reda på att det skulle bli av. Vi får hoppas att det inte blir så mycket billigare utan att barnen kan få sin lagade skolmat. Ge husmor egen budget så ordnar hon säkert det här på ett bättre sätt!

Flera föräldrar känner oro över att det nu naggas på den lagade skolmaten för att hitta besparingar. Kia Johnsson är en av dessa föräldrar.

- Det här känns fel. Jag betalar skatt och då ska mina barn få lagad skolmat. Räcker inte pengarna så är jag beredd att betala mer i skatt, men då ska pengarna vara vikta för skolmat, säger hon.

- Lunchen är extra viktig. Det kanske är det enda mål lagad mat som en del barn får på hela dagen. Sedan undrar man ju var gränsen går nästa gång det behöver sparas?

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons