Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever får gå på konserter

Annons

Nästa vecka blir det konsert i Hedemora kommuns skolor. Musik i Dalarna presenterar Nå´t helt annat med Dunsö kapell.

Dunsö kapell bjuder på en variete med både nyskrivet material och några gamla godingar i Per Dunsö-stil. Det blir humor, allvar, tokerier i en musikalisk blandning där tankeväckande texter varvas med funderingar kring livets frågor. Magi och trollkonster står också på programmet.

- Vi tycker att det är viktigt att elever får en kulturupplevelse i form av musik med professionella musiker, säger Lars Lindevall, Musik i Dalarna.

På måndag blir det konsert för Stureskolan, Garpenbergs skola och Västerby skola. På tisdag kommer turen till Fyrklöverskolan, Backa skola, Vikmanshyttans skola och Gussarvsskolan. På onsdag avslutas turnén i Hedemora med ett besök i Långshyttan där Jonsboskolan, Smedby skola och Stjärnsunds skola får se uppträdandet.

Dags för vårmarknad

u Den femte upplagan av vårmarknaden i Stora Skedvi arrangeras i morgon.

- Vi har ett 30-tal försäljare anmälda, berättar Lena Andersson på sockenkontoret.

Utbudet blir blandat: pepparkakor, luffarslöjd, råmjölk, honung, ull och lin, träslöjd, stickat, kläder, blommor med mera. I sockenstugan serverar Britt Wernersson "Skävetallrik". En utställning av gamla bilder från Stora Skedvi har sammanställts av Leif Olofsson.

- Utställningen blir kvar i sockenkontoret även veckan efter marknaden, berättar Lena Andersson.

MARLENE ANDERSSON

Mer läsning

Annons