Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever bjöd på vinterkonsert

Annons

På onsdagskvällen bjöd kulturskolans elever på vinterkonsert i Järna kyrka och som vanligt visade de unga musikaliska begåvningarna att de inte fuskat med sina läxor.

I den rad av konstellationer som tog plats i kyrkans kor deltog ett 30-tal kulturskoleelever och det blandades friskt mellan stilarna.

Allt inleddes med att en stor del av de medverkande framförde en rap med underfundig text på jultema innan instrumentalisterna tog över.

Flest instrumentalister fanns naturligtvis i de mycket duktiga fiolgrupperna men även både blåsare och rock med ylande elgitarr fanns med på repertoaren. Här och var i de olika sammansättningarna fanns även lärarna som backade upp eleverna på diverse instrument. Ett stycke som gav ett extra starkt intryck var Matilda Kock och Sofie Olssons lysande blandning av Luciasången och IÕm dreaming of a white christmas på flöjt och fiol och stämningsfull var även Max Landegrens version av Gläns över sjö och strand på elgitarr, uppbackad av Christoffer Aalhuizen, Mattias Bender och Christoffer Nilsson på keyboard, trummor och bas. Slutligen kan jag inte undanhålla er en av de verser som eleverna framförde under sin julrap:

"Vitklädd med ljus i hår syns inte nån Lucia. Hon har blivit modernare nu och tillhör dom fria. Hon går ej upp på morgonen men nästan varje kväll. För hon är med på tv, i Paradise Hotel".

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons