Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevantalet i Rättviksskolan ökar

Annons

Vid kommunens största grundskola, Rättviksskolan, kulminerar antalet högstadieelever i år. Skolan får totalt 552 elever, 16 fler än i fjol. Detta trots att eleverna i årskurs sex är 15 färre än under fjolårets läsår.

- Det beror på att niorna som gick ut i våras var ännu färre. Den överlägset största kullen är 91:orna, nu i årskurs sju, med 156 elever, säger Göran Berg.

Inför fjolårets läsår byggdes tre mobila skolbarracker vid högstadiet för att kunna ta emot den stora kullen med elever födda 1991. I år nyttjar de nya sexorna enbart två av de tre nya skolsalarna. Det lediga klassrummet blir ett gemensamt grupp- och studierum.

- I stället för tre klasser för årskurs sex blir det nu alltså två klasser. Det blir några få extra barn per klass, jämfört med i fjol. Men det kommer att fungera bra, säger Berg.

Förutsättningarna inför läsåret bedöms som ovanligt goda.

-Vi sökte två nya lärare inför detta läsår. Vi fick totalt 90 sökande. Tillsättningarna har betytt att vi i år inte har en enda obehörig lärare i grundorganisationen. Det känns bra, säger Berg.

Under hösten ska Rättviksskolan satsa extra resurser på mat och hälsa. Bland annat ska eleverna i årskurs sex delta i hälsodagar, då bland annat en kock ska lära ut hur man själv lagar hälsosam och lättlagad mat.

- Vi fortsätter att försöka profilera oss inom friskvård och på hälsotemat. Det gäller även för de anställda, som erbjuds tillgång till olika former av träningsmöjligheter, säger Göran Berg.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons