Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev dömd för misshandel av bekant

Annons

En före detta elev på Martin Koch-gymnasiet slog vid två tillfällen en bekant i magen då han misstänkte att denne betett sig illa mot hans flickvän. Ynglingen som då det begav sig endast var 16 år har nu dömts av Falu tingsrätt för misshandel.

Den unge mannen som i dag är 17 år gick på Martin Koch-gymnasiet vid tillfället för misshandeln. Den målsägande vistades även han på skolan genom en tillfällig praktikplats.

17-åringen hade hört rykten om att hans bekant tvingat i hans flickvän någon form av piller och sökte upp honom i en av skolans salar. Där gav han sig på honom och slog honom i magen. Några dagar senare stötte de två männen på varandra igen utanför Willys biograf i Hedemora och 17-åringen gav sig återigen på målsäganden genom att slå honom i magen. Mannen säger i förhör att anklagelserna om att han skulle ha tvingat i 17-åringens flickvän piller inte är sanna.

17-åringen som inte har begått liknande brott tidigare döms till 50 dagsböter á 30 kronor för händelserna.

Slagsmål utanför stadshotellet

u På långfredagen urartade ett bråk utanför Stadshotellet i Hedemora. Det var sent på fredagskvällen som någon eller några gick emellan i ett bråk i en park utanför stadshotellet.

I stället för att stäva konflikten späddes den dock snarare på och utmynnade snart i slagsmål.

En person fick en sprucken läpp i tumultet men ingen skadades allvarligt. Polisen uppger dock att de har knapphändiga uppgifter om vad som egentligen hände eftersom ingen av de inblandade är särskilt villig att prata.

- Ingen vill ställa upp och vittna eftersom de alla var inblandade. De är väl lika goda kålsupare allihop, säger Rolf Johansson på Avestapolisen.

Inbrott i fritidshus i Simonsbo

Hela huset är genomsökt och bland annat har batterier, kläder stövlar och fiskeredskap stulits. Värdet av de stulna sakerna är ännu okänt.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons