Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev åtalad för misshandel

Annons

En 15-årig pojke har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för misshandel av en annan elev på Vasaskolan. Det var den 11 november förra året som det uppstod bråk på skolan. Enligt åklagaren knuffades eleven nedför en trappa. Den nu åtalade 15-åringen påstås därefter ha utdelat flera knytnävsslag mot pojkens huvud. Av våldet blev eleven illamående och kände smärta och ömhet.

Rektor Bo Floresjö slutar

u Bo Floresjö slutar som rektor vid Klockarskolan i Säter. Han har varit rektor sedan 1982 då han blev rektor vid Kungsgårdsskolan i Säter. Sex år senare blev han rektor för Klockarskolan.

Nu vill nu gå vidare och pröva något nytt och blir rektor vid Hushagsgymnasiet i Borlänge.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Säter för nu söka efter ny rektor för Klockarskolan.

Sedan tidigare är det klart att Sten Ljusteräng slutar som rektor inom Stora Skedvi barn- och skolområde då han går i pension. Ingela Murars Sares blir där ny rektor och dessutom har Ingrid Nord tillsats på en halvtidstjänst som skolledare.

Drogad biltjuv greps

u En efterlyst person greps vid halv tretiden på fredagsmorgonen av en polispatrull. Bilen stoppades där riksväg 80 och länsväg 266 möts ovanför Långshyttan.

När polispatrullen kontrollerade bilföraren som är i 45-årsåldern visade det sig att han var efterlyst av frivården.

Mannen som är från Falun är nu misstänkt för förberedelse till bilstöld, narkotikabrott, grov olovlig körning och rattfylleri under påverkan av narkotika.

I bilen hittades 2,35 gram vitt pulver och två plastpåsar med bruna bitar som misstänks vara narkotika. Mannen hade också med sig en ring med tio nycklar som var slipade för att användas som dyrkar vid inbrott.

Getter på rymmen

Även om getterna kan uppfattas som lite ilskna är de inte farliga, intygar getägaren Eva-Karin Svensson, som vädjar till den som sett getterna att höra av sig till tidningen.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons