Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Elektrikerförbundets information är felaktig"

Annons

Peter Olofsson, informationschef vid arbetsgivarorganisationen EIO, elektriska installatörsorganisationen, säger att de inte vill att LAS tas bort, och att elektrikerförbundet kommer med påståenden som inte stämmer med verkligheten.

- Vårt förslag är att företagen kan upprätta specialavdelningar, hur detta ska gå till samt att turordning inrättas för respektive avdelning.

Vidare hävdar han att EIO inte föreslagit att lönesystemet ska rivas upp, utan lämnat motförslag till Elektrikerförbundets förslag om skiljeförfarande för ATL-revidering.

- Vårt förslag bygger på överenskommelse på företaget om prestationslönesystem med ATL som stupstock om man inte kommer överens, säger Peter Olofsson.

Han säger vidare att EIO:s förslag innehåller skrivningar om kompetensutveckling som till stora delar överensstämmer med andra avtalsområden.

- Förslaget innehåller ingenting om arbetstidsförkortning. Av den anledningen att vi bett Elektrikerförbundet att komma med något mer verklighetsförankrat än ett förslag om "semesterövertid". Något sådant har de dock inte lyckats prestera.

Positionerna är alltså låsta.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons