Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eländes elände Brage - och så onödigt onödigt

Annons

Så har det då hänt igen, Brage har degraderats ur Superettan. Något som under senare år med stor vånda kunnat förutses, varför det nu kan vara svårt att inte låta känslorna tala.

Jag vill därför så sansat som möjligt framröra förhoppningsvis konstruktiv och för framtiden välment kritik.

Låt mig då börja med Bosse Perssons påstående att några miljoner till skulle ha fört Brage till serietopp. Det kan man ju ej med säkerhet veta, se bara på det stjärnspäckade hockylandslaget och dess måttliga framgångar liksom fotbollslandslagets match mot Kroatien.

Det är många andra saker än pengar som styr de kortsiktiga idrottsresultaten.

Men sedan Bosse, lyfter du fram en annan väsentlig sak, nämligen penninganskaffning. Kan ej matchintäkter klara detta så är det huvudstyrelsens förbannade skyldighet att fixa detta.

På Slanas tid skedde detta genom att Slana och en välrenomerad representant för ett storföretag (vederbörande var liksom du direktör!) gemensamt gick på tiggarstråk.

Resultatet av deras ansträngningar blev för Brages del gott. Varför har något liknande ej skett under senare år?

Din möjligen berättigade kritik om bristande medel drabbar inte enbart styrelsen utan spiller med full kraft över även på valberedningen.

Låt mig berätta följande: Före föregående årsmöte ringde en av mina vänner till valberedningens ordförande och föreslog ett namn till inval i Bragestyrelsen. Den föreslagne är en mycket framgångsrik företagsledare här i Borlängeområdet och har dessutom ett flertal år själv spelat elitfotboll.

Enligt ordföranden hade man talat om namnet i fråga, men inte fanns vederbörande med bland de invalda i nya Bragestyrelsen. Inga av de nyinvalda hade anknytning till de större företagen, än mindre fotbollsanknytning. Äkta hälft som spelat hockey var så långt det idrottsliga sträckte sig.

Den till styrelsen föreslagne företagsledaren har en stor del av de egenskaper som Ulf Karlsson som gjort friidrottslandslaget så framgångsrikt har.

Detta borde ha varit synnerligen värdefullt för Brage då man ej lyckats, eller velat, knyta upp Berhard Brcic till klubben som BT:s sportchef Anders Norin föreslog i BT 03-10-27.

Nu är det värre men som bekant flyger drakar högre i motvind och för att bygga ett nytt slags kraftigare Brage för framtiden tror jag det vore välgörande att ympa in någon ny förmåga med väloljade externkontakter i Bragestyrelsen.

Det är beklagligt att de som under verksamhetens gång tydligen ej fått erforderligt stöd valt att lämna en klubb i kris. Det vore klädsamt om valberedningen snabbt gjorde samma övervägande.

Om utfallet lyckligtvis skulle bli detsamma vore det väldigt förtroendeskapande om Slana blev ombedd att leda en interimsvalberedning.

Jag kan försäkra Slana och alla Bragefans att det finns många kvalificerade personer i Borlänge som är villiga att utan ersättning träda i Brages tjänst.

Och Slana, du kommer att per post få en lista på namn som är villiga att vara dig behjälpliga. Och du, det är grabbar som vet att vägen till allsvenskan ej går via division två.

FÖRE DETTA STORSPONSOR

Mer läsning

Annons