Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ekvationen går inte ihop"

Annons

Enligt Frithiofson kostar lokalen en kvarts miljon kronor om året. Tidigare hyrdes lokalen ut till kommunen som skolmatsal. Men efter att skolbespisningen flyttade får Tunabyggen inte in tillräckligt med intäkter för att det ska gå runt ekonomiskt. Så kallade engångsuthyrningar till föreningar som PRO täcker inte kostnaderna.

- Vi kan inte ha den typen av lokaler och kostnader, säger Åsa Frithiofson.

Nu söker Tunabyggen efter ett sätt att få ned kostnaderna. Enligt Frithiofson skulle en tänkbar lösning vara att de som vill nyttja lokalen också tar ansvar för den. Men hur och i vilken form är inte klart än.

Frithiofson säger att det först måste utredas hur lokalen ska nyttjas i fortsättningen. Innan man har funnit en lösning är det inte aktuellt att fatta beslut om hyresgästernas framtid.

Men enligt PRO-föreningen finns det redan en lösning - att de får hyra tre månader i taget?

- Det är bara en tillfällig lösning, och det vet alla parter om, säger Frithiofson.

PRO-föreningen ska ha ett medlemsmöte i slutet av augusti men kommer, som det ser ut nu, inte att ha någon lokal - vad vill du säga till dem?

- Då får man väl jobba på med att hitta en lösning. Just nu är det så det ser ut.

Frithiofson menar att en faktor som saktar ned processen är att det är flera parter inblandade som måste komma överens. Både IOGT, PRO och Hyresgästföreningen är intressenter att ta hänsyn till.

Den som är högst politisk ansvarig, kommunalrådet Peter Hultqvist (s), befinner sig för närvarande i Sydafrika på tjänste- resa och gick i går inte att nå för en kommentar.

MATEJ SLAVIK

Mer läsning

Annons