Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomiskt plus för Älvdalen

Annons

Älvdalens kommun redovisade ett plus för år 2003. Visserligen inräknades det bidrag kommunen erhöll från kommun- och bostadsakuten på 19 miljoner kronor. Men även bortsett från det så blev det ett plus på en dryg miljon för kommunen.

- Det är resultatet av det stålbad vi gått igenom och de åtgärder vi genomfört, förklarar kommunens ekonomiansvarige Göran Johansson.

Det stora bidraget från kommunakuten har framförallt använts till investeringar. Därigenom har ett antal pågående investeringar kunnat finansieras utan lån. En investering på 11 miljoner är den nya avloppsledningen från Idre fjäll och Grängesåsvålen till reningsverket. När det gäller den summan pågår förhandlingar med Idre fjäll om kostnadsfördelningen.

I nuläget finns ingen summa upptagen som fordran. När förhandlingen slutförs kommer det belopp som kommunen då erhåller att användas till att sänka värdet på anläggningen. Pengarna kommer då att kunna användas till att minska kommunens låneskuld. Något som är nödvändigt inför stundande storinvesteringar som ombyggnaden av Tallbacken och skolan i Älvdalen.

Mer läsning

Annons