Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ekonomiskt ohållbart läge"

Annons

Det konstaterade Malungs-avdelningen av folkpartiet liberalerna vid sitt årsmöte och i ett uttalande uppmanar man "alla ansvarskännande partier att medverka till en sanering av kommunens ekonomi".

Årsmötet diskuterade kommunens ekonomiska utveckling och konstaterade att kommunens bokslut visat underskott åtta år i rad och på de senaste tre åren har låneskulden ökat från 15 miljoner kronor till nära 85 miljoner kronor. Dessutom står kommunen inför investeringar i fastigheter för 83 miljoner kronor varav blott 17 miljoner kronor har tagits upp i budget.

Årsmötet diskuterade också momsen på skidliftar. Folkpartisterna anser att den beskattningen är orättvis och protesterar.

- Momsen på skidliftar är dubbelt så hög som för andra idrotter och den innebär att turistnäringen i Sverige utsätts för en osund konkurrens bland annat i förhållande till Norge som inte har liftmoms, menar folkpartisterna.

Till styrelse valdes ordförande Stig Hansson, sekreterare Anna Hedback, kassör Per-Lennart Gunnarsson, Åke Bondjers, Kristina Magnér, Cecilia Nylin och Bengt Thorén.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons