Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Egurd hänger in uniformen

Annons

- Det är klart att det ska bli skönt efter att ha jobbat i 51 år, säger Egurd på frågan om hur det känns att hänga in uniformen i malpåsen. Egurd har arbetat som chaufför sedan han gjorde lumpen där han fick sina första kontakter med tyngre fordon.

- Jag började köra lastbil åt bröderna Bössfall 1958 och blev kvar till -75 då jag fick jobb hos GDG, berättar Egurd.

Några svårigheter att fylla dagarna med sysselsättning lär det ändå inte bli för Egurd.

- Jag håller på att bygga ett garage, skogen ska skötas och så ska jag försöka att få mer tid för sommarstugan vid Rutsberget, säger Egurd.

Hur många mil det blivit bakom ratten har han ingen aning om men sträckan räcker säkert till åtskilliga varv runt jorden.

Egurd beskriver de långa arbetspassen som det sämsta med jobbet som busschaufför.

- Ibland börjar vi redan strax efter klockan fem på morgonen och håller på till framåt sju på kvällen med några timmars uppehåll mitt på dagen. Det mesta har ändå varit roligt och jag har fått träffa massor av glada människor genom jobbet.

Torkel Persson har arbetat tillsammans med Egurd i 20 år och han säger att det kommer att bli tomt när Egurd försvinner.

- Visst kommer vi att sakna honom. Egurd har alltid ställt upp och det har aldrig varit några ledsamheter. Vi får väl hoppas att han kommer hit och hälsar på oss ibland, säger Torkel medan Egurd tar plats bakom ratten för det sista varvet runt kommunen i en buss som arbetskamraterna dekorerat med flaggor, dagen till ära.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons