Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eget schema ger frihet

Annons

Det senaste året har dag- och kvällspersonalen vid Enådal själva påverkat sina arbetstider. Personalen har i ett inledningsskede lämnat in ett önskeschema som därefter databehandlats och samordnats med övriga anställda.

Satsningen uppskattas av personalen.

- Det har blivit bättre. Vi kan på ett helt annat sätt planera vår tid. De flesta av oss står bakom det här. Men samtidigt skulle det bli än bättre om vi var fler anställda. Vi har fortfarande personalbrist, säger undersköterskan Lotta Gustafsson vid Enådals äldreboende.

Under det år som testet pågått har ledningen kunnat konstatera att kostnaderna för mer- och övertid minskat.

- Det handlar om cirka 50 000 per månad. Dessutom har vi som ett delmål lyckats att höja sysselsättningsgraden för personalen till 75 procent. Målet är heltid för alla. Däremot har vi inte sett en minskning av sjukskrivningarna, vilket vi hoppats på, säger Gunnel Gyllander.

I veckan beslutade socialnämnden att förlänga satsaningen på Timecare under ett år.

- Ett år är för liten tid att dra rätt slutsatser. Vi måste ha ett lite längre perspektiv, säger Gyllader.

Projektet gäller Enådals äldreboende. Även Prästskogens äldrevårdspersonal vid Rättviks vårdcentral har ställs sig positiv till att delta i projektet.

- Men i fallet Prästskogen har vi i nämnden ännu inte fattat något beslut, säger socialnämndens ordförande Hans Jonsson, c.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons