Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eget kansli för vårdkön

Annons

Socialdemokraternas landstingsråd Alf Johansson lovade väljarna dyrt och heligt att han och socialdemokraterna skulle trolla bort alla vårdköer i Dalarna till år 2004. Detta utlovades i valrörelsen, och det har (s) hållit fast vid hela tiden.

Men nu är det slutet på juni 2004, och det är fortfarande 15 000 människor i Dalarna som står i vårdkö. 15000 människor, det är rätt många individer. Det är ungefär hela Hedemoras invånarantal som inte får träffa en läkare.

Detta får förödande konsekvenser för både patienter och för samhället.

Hur ska man få landstingsekonomin att gå ihop om så många människor är sjuka och inte kan jobba, inte betala skatt utan bara lyfta sjukersättning. Kostnaden blir enorm, allt för att Alf Johanssons landsting är oförmöget att erbjuda vård till Dalarnas invånare.

Det tydligaste beviset för att socialdemokraternas landstingsstyre misslyckats är att de har inrättat ett väntetidskansli. Nu har vi så många patienter som står i vårdkö, så de har fått ett eget kansli! Är det ett tecken på att Johansson-administrationen insett att de har misslyckats i sitt ansvarstagande att ge vård till sina länsinvånare. I sådana fall är de de sista som insett det.

Om en anställd inom vården, på en elfirma eller en fotbollsstränare missköter sitt jobb får den personen sluta och lämna plats åt någon som gör jobbet bättre. Det är något som Alf Johansson borde ta lärdom av.

Patrik Forslund (m)

Redan

omdöpt

Nu är äntligen "nya" Svärdsjögatan invigd. Invigningstalaren sade att gatan egentligen borde heta Lugnet- avenyn men gatan behöver inte döpas om!

Den har redan ett nytt namn i folkmun, nämligen Böldgatan eller Böldbacken.

Ruskprick

Mer läsning

Annons