Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterspanad 25-åring befaras ha sprängmedel

Annons

En 25-årig man hemmahörande i Smedjebacken är sedan torsdagseftermiddagen efterspanad av polis efter ett bråk i en lägenhet centrala tätorten.

Mannen misstänks för att i drogat tillstånd ha varit hotfull och handgriplig mot sin mor. Han befaras också vara i besittning av sprängmedel.

Efter händelsen flydde han i en bil tillsammans med en kvinna.

Larmet kom till Ludvika polisstation vid 16.15-tiden. En patrull dirigerades skyndsamt till den aktuella adressen i Smedjebacken.

Sedan dess pågår spaningar efter flyktbilen som dessutom uppges vara belagd med körförbud. Spaningarna hade ännu vid 20.00-tiden på kvällen inte givit något resultat.

- Bilen har larmats ut via ett länsanrop vilket innebär att den kan stoppas av vilken patrull som helst i hela länet om de får syn på den, säger Leif Andersson, befäl på Ludvika polisstation.

Upprinnelsen till dramat förefaller något diffus.

Enligt polisen har dock mor och son av någon anledning blivit ordentligt osams och att det hela urartade i handgemäng.

Det finns emellertid inga uppgifter om några personskador.

- Enligt anmälan misstänks mannen även ha hotat med att han skulle slå sönder moderns lägenhet, fortsätter inspektör Andersson.

- Vi har vidare fått uppgifter om att både den misstänkte och kvinnan vid tillfället ska ha varit påverkade av narkotika och att det kan finnas sprängmedel som förvaras i bilen.

Mer läsning

Annons