Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad husesyn

Annons

En uppdämd nyfikenhet har uppenbarligen anrikats upp hos ortsborna under ombyggnadstiden. Det var en rejäl folkpropp som samlats utanför butiksdörrarna avvaktandes portöppning.

Myllret gav efterverkningar runt om på Grönland och en förbluffad oförberedd Malungsbesökare beskrev läget: "Vad är det som händer i Malung i dag när det inte finns en parkeringsplats att uppbringa?"

Intåget till husesynen ackompanjerades av trivsamma toner signerade en knippa skickliga Malungsmusiker och i dörrslussen mottog butikshövdingen Kjell Olofsson premiärkunderna med ett "välkommen ombord!"

- Det här är en efterlängtad dag. Vi har nu en butik med bättre arbetsmiljö och bättre möjligheter till ett bredare sortiment, konstaterar en nöjd Kjell Olofsson som portionerade ut välkomstpresenter till de 500 första kunderna, en syssla som tog strax över halvtimmen.

En ny entré och införlivandet av de forna Nordea-lokalerna är två av ingredienserna i ombygget. Hur stor investering rör det sig om?

- Det är cirka fem miljoner kronor, berättar Kjell Olofsson.

Nytt och grant såväl i personalutrymmena som i butikslängan således. Men för ett och annat vanedjur i stamkundkretsen lär det dröja ett tag innan det nötts in att en vara som alltid legat på en viss hylla befinner sig på ett helt annat ställe.

En viss inskolningsfas bjöd dock ombyggnadstiden på när varorna pö om pö slussades in på nya adresser.

För butiksfolket innebar byggtiden att butiken var sig olik dag från dag under tre och en halv månad. Det var alltid någon ny byggfaktor att ta hänsyn till i det dagliga idet.

Och det känns förstås bra att byggeriet är klart?

- Ja, visst är det det. Det känns skönt att vi fått klart de här nya och fina lokalerna, säger Jan "Affe" Alfredsson.

Vad var det värsta under ombyggnadsfasen?

- När de tog ner bankvalvet. Då var det mycket damm och oväsen. Det var inte så farligt inne i butiken men ute på lagret märktes det ordentligt, berättar Jan "Affe" Alfredsson.

Invigningsdagen är det dock inga problem att stuva undan den besvärliga byggtiden till historien, låt vara att det fortfarande är kvar några smärre åtgärder.

- Jo, det är lite snickeri och målararbete kvar men det är småsaker. Nu ska vi glädjas åt att vi har en nyrenoverad butik att ta emot våra kunder i, avslutar Kjell Olofsson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons