Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter det tragiska mordet - nu ska invandrarungdomars situation synas

Annons

- Vi måste komma till tals med invandrarflickorna och kvinnorna, men även pojkarna och männen. För att förändra måste vi komma på samtalsnivå. Det räcker inte att ta avstånd, även om vi mycket tydligt ska visa vårt avståndstagande från förtrycket av kvinnor, säger Mariann Nordlöf, s, som är ordförande i kommunens invandrarråd. I invandrarrådet finns representanter från invandrarföreningar och politiker från flera kommunala nämnder.

- Att vår första träff i år skulle ägnas åt invandrarungdomarnas situation bestämde vi i invandrarrådet långt före mordet på den unga kvinnan i Uppsala, betonar Mariann Nordlöf.

Mycket i problematiken med de utsatta invandrarkvinnorna känner Mariann Nordlöf igen från arbetet i kvinnojouren. Hon var med och startade kvinnojouren för 20 år sedan och var dess förste ordförande i Borlänge.

- Mycket handlar om bättre kunskap om våra kulturer och att nå ut till de män som utsätter flickor och unga kvinnor för hot och våld. Vi har kommit så långt i vår utveckling att vi tar avstånd från detta förtryck. Men att bara ta avstånd räcker inte, understryker Mariann Nordlöf.

I det uttalande som Borlänge socialdemokratiska arbetarekommun antagit slås fast att " vi socialdemokrater i Borlänge kommer på alla sätt att engagera oss i arbetet med att skapa trygghet och rättvisa för de utsatta invandrarflickorna och invandrarkvinnorna."

- Det handlar om ett långsiktigt arbete där vi får använda oss av alla de kanaler vi har, avslutar Mariann Nordlöf.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons