Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EEE efter en månads Moraflyg "Nöjd med resandeunderlaget"

Annons

- Jag hoppas och tror passagerarantalet ökar ytterligare när vi får klart med genomgångspriser. Den frågan kommer att lösas under den här månaden, säger Lindskog och tillägger att EEE inom kort även tänker erbjuda buntbiljetter som bör locka inte minst de som flyger ofta.

- Vi säljer tio biljetter och passagerarna betalar för åtta. Det är principen.

EEE upprätthåller trafiken fram till vecka 27. Det blir sedan uppehåll fram till vecka 33 och det handlar om det sedvanliga sommaruppehållet i flygtrafiken som även andra operatörer tillämpat.

Någon ny upphandling av flygtrafik är alltså inte aktuell efter sommaren som det sagts tidigare ?

- Nej, säger kommunalrådet Lars Matsson-Frost, vi ligger lågt med flyget för närvarande och jag hoppas nuvarande operatör ska vara uthållig.

Martin Lindskog konstaterar att så länge EEE flyger gratis och framför allt upprätthåller trafiken på linjen, kan det knappast bli fråga om någon ny upphandling.

Flyger EEE verkligen gratis då bolaget samtidigt begärt en form av skadestånd av Mora kommun på närmare fem miljoner kronor?

- Anspråket gäller det som skett tidigare. Samtidigt har vi meddelat kommunen att vi är villiga att diskutera saken. Att vi agerat i frågan hänger ihop med en viss deadline. Vi har inte haft möjlighet att klaga om vi inte gjort det inom angiven tid, säger Martin Lindskog.

Han ställer som förhoppning att resandeunderlaget ska öka ytterligare på Moralinjen, vilket skulle bidra till att EEE kan sätta in en tredje daglig tur.

- Jag tror att möjligheten att vara borta en halv dag på varje ställe vore idealet för många resenärer och jag hoppas att vi får en utveckling som gör det möjligt att utöka trafiken.

EEE försökte tidigare i vår få tillstånd att kombinera Sveglinjen, som ingår i Rikstrafiken, med Mora. Det blev nobben då.

Gällande avtal med Rikstrafiken löper ut i oktober nästa år och en ny trafikperiod på tre år kommer att upphandlas under hösten.

- Får vi fortsatt förtroende att trafikera Sveg kanske möjligheten öppnas att, under en ny period, kombinera linjen med Mora. Inte bara Mora skulle tjäna på det, utan även Sveg som skulle få fler turer och en större uthållighet i trafiken, sammanfattar Martin Lindskog.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons