Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn är för bra – nu gäller det att bygga vidare, BS!

Annons

Lyssna på:ModemBredband
Dan Hjelm, Falu BS

Jämförelsen mellan BS under uppbyggnad och Sveriges bästa lag är ingen rättvis jämförelse på det Falu BS presterat den här säsongen.

Storförluster i kvartsfinaler mot Edsbyn berättar egentligen bara om hur mycket som återstår innan Sören Perssons lagbygge kan nå Sverigetoppen.

Men Edsbyn började också någonstans. Fråga gärna Persson själv. Han var med som en byggmästare även där.

Själv ser jag de här kvartsfinalerna som lite bonus efter en i övrigt alldeles utmärkt säsong där tränaren/ sportchefen Perssons profetior från i oktober har infriats på varje punkt.

Om det handlat om orientering i stället för bandy kunde Persson rent av ha fått priset som årets banläggare.

Hans utstakade bana inför säsongen har stämt på varje punkt. Den stämde i grundserien, den stämde i superallsvenskan, den stämde i åttondelsfinalerna. Och den kommer för övrigt att stämma i kvartsfinalerna också.

Persson pratade rent av med sådan trovärdighet i oktober att jag själv i mitt tips före säsongen faktiskt skrev in Falu BS som ett av de åtta kvartsfinallagen.

År ett av Sörens fyraåriga projekt har alltså lagt exakt den grund för bandyn i Falun som det skulle.

Nu gäller det bara att bygga vidare...

Och i Sörens pärm på BS-kansliet finns redan 14-15 kontrakt som löper över nästa säsong. Nu ska det bara bli spännande att se hur han tänker komplettera den stommen. För det har jag förstått att han tänker göra.

Jag tror tack och lov att den tiden är slut när Falu BS med mössan i hand tvingades ta de spelare man fick, tvingades förlänga kontrakt också även om klubbledningen innerst inne inte ville.

Jag ser alltså med spänning fram mot när Sören snitslar banan inför år två. Det lär nog inte dröja allt för länge.

Men, fortfarande med parantes runt matcherna mot Edsbyn, tycker jag även spelarna ska ha en stor eloge. De har gjort sitt jobb på ett med beröm godkänt sätt. Farbröderna Spångberg, Hjelm och Momqvist och spolingarna Hellberg, Olsson och Lysell har visat att spännvidden är stor och harmonin god.

Du som tvekar: Gå gärna till Lugnet och se matchen i morgon.

Jag vågar naturligtvis inte utlova en jämn och spännande match. Däremot är det bandynjutning att se artisterna i Edsbyn lira och leka bandy. Hellmyrs, Edling, "Kuben" Olsson, Daniel Liw...

Vilka lirare!

Hur nära den nivån har Perssons bygge nått efter år fyra i hans plan?

Betydligt närmare än under kvartsfinalspelet 2006 vågar jag i alla fall lova.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons