Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

East harbour blir klädbutik

Annons

- Ja, så blir det om allt faller på sin plats. Men de sista kontrakten är ännu inte skrivna, intygar Jan Blomqvist.

Tanken är att slå ihop den gamla ungdomsgården med JB:s butikslokaler. Det innebär att JB:s växer från en butiksyta på dagens 180 till 500 kvadratmeter.

Jan Blomqvist planerar att detta ska bli mycket exklusiva lokaler. Därför har han anlitat en dansk arkitekt som har ritat butiker i New York, London och Milano. När arkitekten och bygg-jobbarna är klara har den nya butiken flera panoramafönster. Bland annat 15 fönster, från golv till tak, som är vända mot Faluån.

- När det gäller valet av arkitekt så är det viktigt att jag få in en person som ser butiken med nya fräscha ögon. Sedan finns det ju en allmän önskan i Falun att vi ska ha fler butiker och affärsliv mot Falunån. Nu kan jag bidra med detta, säger Jan Blomqvist.

Byggstart planeras ske i höst. I februari kan det bli invigning.

Jan Blomqvist säger att detta handlar om en investering på "några miljoner". När nyöppningen sker kommer han driva en butik med både herr- och damkläder.

Det blir alltså att lära sig mer om dammode?

- Jag har flera kvinnliga anställda som är bra på detta. Dessutom planerar jag att gå från fyra till sex anställda. Det ska gå bra med den delen, säger Jan Blomqvist.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons