Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dystra prognoser vändes till överskott på 124 000 kronor

Annons

Finansutskottet redovisade bokslutet för 2004 och trots dystra prognoser har kommunens lyckats vända från underskott till ett litet överskott.

Prognosen visade att 2004 skulle sluta på ett underskott på mellan tre till fyra miljoner. Resultatet blev i stället ett litet överskott på 124 000 kronor, vilket inte är tillräckligt, men ändå bättre än ett underskott, anser kommunstyrelsens ordförande Jonny Jones (c).

- Alarmerande är fortsättningsvis barn- och utbildningsnämndens underskott på fem miljoner kronor. Vi kommer här att följa utvecklingen. Socialförvaltningen kan för första gången på mycket länge redovisa ett överskott på hela 800 000 kronor och det är oerhört glädjande.

- Alla förtroendevalda, förvaltningspersonal och anställda inom verksamheterna är värda beröm. Vi vet att det fortfarande är tufft, men vi släppar inte på någon ryggsäck längre, säger Jonny Jones.

Andra nämnder redovisar efter förra året överskott, vilket gör att barn- och utbildningsnämndens underskott kan balanseras.

Jones påminner om de stora underskott kommunen tvingades leva med under 1990-talet. Vissa år handlade om nära 30 miljoner.

I år räknar Jonny Jones med en stark budget. Prognosen visar på ett överskott på elva miljoner kronor.

- Det behöver vi för att täcka underskottet från 2003. Trots att lönekostnaderna ökat med cirka 10 miljoner så ligger den totala kostnadsökningen i nämnderna på nära noll.

- Vi kommer att hålla i detta stenhårt och fortsätta utvecklingen i samma riktning, säger Jonny Jones.

CATARINA CHAM

Mer läsning

Annons