Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dystert besked om cykelväg

Annons

Men beskedet såg återigen dystert ut. En cykelväg mellan Vika och Falun beräknas kosta mellan 10 och 15 miljoner och vägen finns inte med i planen som sträcker sig till 2015.

- Mitt råd är att jobba tillsammans med oss, vi ställer upp. Ett tips är att ta reda på vilket datum som länstransportplanen revideras och trycka på ordentligt då. Om den kommer att revideras vill säga, säger Jonny Gahnshag.

I den länstransportplan som Region Dalarna beslutat om för 2004-2015 finns riksvägen mellan Falun och Ornäs med, liksom korsningen vid Klingvägen för trafiksäkerhetens skull.

Vägen mellan Lamborn och Svabensverk ska byggas om 2011 och i andra hand finns gång- och cykelväg mellan Bergsgården och Grycksbo med, under rubriken trafiksäkerhetsåtgärder.

Ett 15-tal personer hade samlats i Vikas sockenstuga i onsdags kväll och alla verkade vara rungande överens om att 266:an är för farlig att cykla på. Någon tyckte att cykelvägen mellan Bergsgården och Grycksbo var en konstig prioritering.

- Den väg som inte har något alternativ väg borde väl prioriteras, tyckte en herre i församlingen.

- Det här är en tungt trafikerad väg och den är smal. Jag kör den varje dag och möter jag en bil är det omöjligt att köra om en cyk-list, säger en kvinna.

Gatuchefen Anders Liljekvist som också var på plats i stugan svarade att 266:an är Väg- verkets väg och att det innebär att den måste vara av god kvalitet.

- Vi på kommunen kan bara försöka påverka.

- Men vägen är starkt trafikerad och väldigt smal. Ingen förnuftig människa skickar ut sitt barn på cykel där. Ska det behöva hända en olycka som på 293:an för att en cykelväg ska byggas? undrar Arild Martinsen.

- Det är klart att olyckor påverkar beslut. Vägverket påverkas såklart av sådana här händelser, de är ju också människor, svarar Johnny Gahnshag.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons