Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt med bensin för Malungsfamilj

Annons

Den moderate riksdagsmannen Rolf Gunnarsson har lämnat en fråga till finansminister Pär Nuder med anledning av att exempelvis en familj i Malung betalar 7 700 kronor mer i bränsleskatt jämfört med en motsvarande familj som bor i Stockholm. Riksdagsman Rolf Gunnarsson konstaterar att organisationen Utan bil stannar Sverige anser att Dalarna straffbeskattas och att bränsleskatten slår hårt mot turismen, småföretagande och sysselsättning och han frågar om statsrådet Pär Nuder kommer att vidtaga några åtgärder för att sänka skatterna på bränsle.

I dag har bensinpriset nått rekordhöjder och det slår mycket hårt på glesbygden och i många hushåll måste man till och med ha ett par bilar för att klara sig.

I en utredning som Utan bil stannar Sverige har gjort konstateras det att en tvåbarnsfamilj i Malungs kommun varje år betalar drygt 7 700 kronor mer i bränsleskatt jämfört med en liknande familj i Stockholm och en jämförelse med exempelvis Hedemora visar att där betalar man cirka 5 400 kronor mer än en liknande Stockholmsfamilj.

Nu vill Rolf Gunnarsson att man sänker bensinskatten och att man tar mer hänsyn till den befolkning som bor i glesbygden.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons