Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrare nyttja färdtjänsten i Säter

Annons

Det blir dyrare färdtjänst i Säters kommun. Dock skedde en viktigt ändring när beslutet togs i kommunfullmäktige i jämförelse med förslaget från kommunstyrelsen.

I tidigare förslag till ny taxa fanns ett takpris på 100 kronor för enkelresa inom kommunen, men nivån ändrades i fullmäktige till högst 70 kronor.

- Det är en radikal förändring som föreslås och jag förstår de som är upprörda över höjningen. Vi har haft en förmånlig taxa och ändrar så det blir liknande taxa som i övriga kommuner i Dalarna, förklarade kommunalrådet Sven-Gunnar Håkansson (c).

Det var han som föreslog ändringen av takpriset till 70 kronor i stället för 100 kronor med tanke på personer med färdtjänst som bor ute på landsbygden och har längre resor.

Ann-Christine Östlund-Bäckehag (s) sade att Gustafs s-förening helst sett att det varit ett fast pris, men alternativ två som diskuterats var just det förslag som Håkansson gav om lägre takpris.

Tommy Andersson (m) undrade om socialnämnden får kompensation för den högre kostnad som nu blir för nämnden då ändringar gjorts i förslaget på vägen upp till fullmäktige.

Andelen personer som reser med den högre kostnaden är få, svarade Sven-Gunnar Håkansson.

Abbe Ronsten (s) framhöll att förslaget som socialnämnden räknat med i sin budget utgick från att resande betalar 20 procent av bruttokostnaden för resan och därmed påverkas inte socialnämndens budget så mycket.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons