Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrare för Dala airport

Annons

Den formella begäran om aktieägartillskott har ännu inte gått ut från Dala airport. Styrelseordförande Peter Hultqvist, s, även kommunalråd i Borlänge, vill därför inte kommentera uppgifterna.

Men vid aktieägarmötet i vintras aviserades att flygplatsbolaget ämnar begära 7,5 miljoner kronor under 2003. Borlänge kommun får då skjuta till nästan 2,9 miljoner kronor, landstinget över tre miljoner och Falu kommun över 1,5 miljoner. I summan ingår kostnader för Dalaflyget.

Peter Hultqvist menar att det är på sin plats att öka anslagen till flygverksamheten. Jämfört med andra kommunala flygplatser är bidraget lågt. Mer skattepengar än tidigare kommer alltså att satsas. Om han får som han vill. En treårsplan ska fram, där det tydligt framgår hur mycket pengar som behöver skjutas till.

Denna plan ska presenteras inom den närmaste tiden. 7,5 miljoner är betydligt mycket mer än den miljon som tidigare satsats i årligt tillskott. Efter fjolårets klena resultat har det handlat om att i efterhand skjuta till extra medel. Vilket vållat diskussioner.

I nästa vecka ska landstingsstyrelsen diskutera 2002 års underskottstäckning. För landstingets del handlar det om att skjuta till nästan 1,2 miljoner. Något som moderaterna redan aviserar att de tänker gå emot:

- Landstinget kan inte ge Dala airport mera pengar, menar oppositionsrådet Jan Wiklund, m.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons