Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyra stödlägenheter

Annons

Bostadsrättslägenheterna som kommunen, helt rätt, köpte till handikappade för att dessa i möjligaste mån skulle få ett normalt leverne är inte ekonomiskt tillfredsställande.

En lägenhet som kommunen äger och betalar avgift för till HSB är så pass dyr att "hyresgästen" inte har råd att bo kvar.

För en tvåa på vårt område betalar kommunen 4 692 kronor i månaden exklusive el till HSB. Sedan får innehavaren av lägenheten en hyresräkning från kommunen på 5 633 kronor i månaden, med andra ord 941 kronor mer än kommunen betalar till HSB.

Det finns inga avgifter som ligger i hyran. Vid en kontroll visade det sig att lånen till lägenheterna skulle läggas på hyran.

Naturligtvis måste lånen betalas, men att man per lägenhet ska betala nästan 1 000 kronor plus hyran borde man få veta innan man flyttar in i en stödlägenhet.

Detta problem är väldigt omfattande. När nya spekulanter i vårt område pratar med boende i Bonsåkerns bostadsrättsförening, och får höra att man betalar 5 633 kronor för en tvåa drar sig säkert många för att köpa en lägenhet.

Jag vill genom denna insändare att kommunen sänder hyresavin på 4 692 kronor för sig, och kostnaden för lånet på en särskild räkning. Allt för att missförstånd inte ska uppstå.

Vi är väldigt nöjda med våra gäster och hoppas att vi får ha dem kvar hos oss, och att de inte måste lämna sina stödlägenheter på grund av hyreskostnader.

P O SOLLERMAN ORDFÖRANDE I BONSÅKERNS BRF

Mer läsning

Annons