Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyr vansinnesfärd

Annons

Fastighetsägaren Bengt Josefsson inspekterar skadorna efter att den stulna bussen på fredagsmorgonen körde in i den tidigare järnhandeln vid Hökartorget.

Det krävs en omfattande undersökning för att exakt fastställa omfattningen av skadorna. Men långa sprickor visar att det var en kraftig kollision när bussen körde in i fastigheten.

- Det som hänt är egentligen förfärligt, säger Bengt Josefsson. Att inga blev skadade när bussen körde genom centrum får vi beteckna som ett under.

Hur mycket Bengt Josefsson får betala i självrisk och hur mycket de olika inblandade försäkringsbolagen ska betala kommer att utredas.

- Som fastighetsägare och Hedemorabo kan man inte annat än att utrycka sin bitterhet och ilska över vad som händer. Tyvärr vet många allt för väl att det inte finns tillräckligt många poliser i Hedemora, och vissa anser väl att man kan ägna sig åt ett och annat utan risk att bli upptäckta.

Hasan Tunar, som bor i fastigheten, berättar att han precis klockan tre natten mot fredagen, vaknade av att huset skakade till.

- Det var precis som en jordbävning drabbat Hedemora. Men jag vet att jordbävningar pågår ett tag. Här handlade det om en kraftig smäll, precis som om dynamit exploderat.

- Jag tittade ut genom fönstret, men såg inget som förklarade bullret, berättar Hasan Tunar. Det hela var mycket omtumlande att få uppleva. Allra helst som uppvaknandet var av det mer dramatiska slaget.

Under måndagen fortsatte polisen förhör med personer som såg bussens framfart genom Hedemora.

- Men vi behöver kontakt med fler vittnen, säger Lars Hjort vid polisen i Hedemora. Lika intressant är att få kontakt med personer som gjort olika iakttagelser efter ungdomarnas flykt genom Hedemora.

De tre ynglingarna som nu efterspanas av polisen är mellan 14 och 17 år. Två av dem är omkring 1,90 m långa och en är 1,60 m lång.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons