Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyr blunder för kommunen

Annons

Orrmyren blev ett ekonomiskt ok för kommunen i den stund som dåvarande kommunledningen gjorde blundern att skriva på en kommunal borgen för HSB.

Ansvariga i kommunen har hävdat att de blivit förda bakom ljuset av HSB, som lovade att det kommunala borgensåtagandet endast skulle vara under byggtiden. Sedan skulle HSB ta över, men detta skedde aldrig eftersom hela HSB under tiden råkade i ekonomisk kris.

Kommunen har sedan genom åren flera gånger fått hjälpa Orrmyren med konstgjord andning i form av ekonomiska tillskott. Med ett borgensåtagande på närmare 40 miljoner kronor har kommunen inte haft något annat val än att försöka rädda vad som räddas kan.

Nu har bostadsrättsföreningen på nytt begärt hjälp av kommunen. Av 44 lägenheter i området står i dag tio tomma och ytterligare två kommer att bli tomma inom kort. De som bor i Orrmyren kan inte själva finansiera alla tomma lägenheter.

Kommunstyrelsen föreslår nu att kommunen tar över 6 miljoner kronor av föreningens lån. Kommunens borgensåtagande i bostadsrättsföreningen uppgår i dag till 36 miljoner kronor.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons